Informatie:

Museum Martena, historisch én hedendaags!

Museum Martena is een sfeervol, klassiek museum in een prachtig 16de eeuws stadskasteel in het historische hart van Franeker. In de fraai ingerichte ruimtes vertellen wij de verhalen van de stad Franeker. Van oudsher is Franeker een van de elf steden, het heeft een historische binnenstad met grachten, een stratenplan dat uit de middeleeuwen stamt en vele bijzondere oude panden.

Het museum besteedt aandacht aan de roemruchte universiteitsgeschiedenis, aan de eerste vrouw die aan de universiteit studeerde: Anna Maria van Schurman (1607-1678), maar ook de bewonersgeschiedenis van het stadskasteel komt aan bod. Er is prachtig Chinees en Japans porselein, Fries zilverwerk en de wereld aan zeventiende eeuwse portretten.

Zo bezit het museum de grootste collectie over en van Anna Maria van Schurman en de collectie over de Universiteit van Franeker.

 

 

Contact:

Voorstraat 35

8801 LA Franeker

0517 392192

www.museummartena.nl

Laat u terugvoeren in vroeger tijden, maar maak ook verrassend kennis met de Friese kunst van nu in de tijdelijke tentoonstellingen die het museum toont.

Bezoekinformatie

Museum Martena is open: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Als een feestdag op maandag valt zijn we van 11.00 tot 17.00 uur open.

 

.

Museum Martena