Informatie:

Op avontuur in het Natuurmuseum Fryslân!

In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Bekijk de schatten die kapitein Severein verzamelde op zijn reizen rond de wereld. Voel je Klein Duimpje naast de enorme kaken van de blauwe vinvis. En kijk hoe de preparateur een ransuil of torenvalk opzet in het Open Atelier. Voor de allerkleinsten is er de Draak Li-Ming die op de zolder van het museum woont.

Nieuw in 2017 is Darwins Zolder waar bezoekers kennis maken met de evolutietheorie. Darwin staat centraal, maar ook zijn voorgangers komen aan bod en de gevaren die aan een ruime interpretatie van de theorie kleven. En hoe zou de evolutie in de toekomst verder kunnen gaan?

 

 

Contact:

Schoenmakersperk 2

8911 EM  Leeuwarden

058 2332244

www.hetnatuurmuseum.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Gesloten: 1 januari, 27 april, 5 mei, 25 december.

In officiële schoolvakanties is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus extra vroeg en ook op de maandagen.

Vanaf voorjaar 2018 is er een geheel nieuwe attractie: De OnderWaterSafari. Ga op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland!

Het Natuurmuseum Fryslân is in 2016 door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Beste Kidsproof museum van Friesland’ en door ANWB-leden tot ‘Leukste uitje van Friesland’.

Natuurmuseum Fryslân