Informatie:

De Ecokathedraal is ontstaan op een stuk grasland rond de jaren 70 van de vorige eeuw. Het gebied is gelegen aan de IJntzelaan in Mildam. Louis G. Le Roy begon met het zaaien van verschillende planten en heeft een groot aantal verschillende soorten bomen geplant. Vervolgens kreeg hij duizenden vrachtwagens met restmateriaal van stratenmakers (tegels, trottoirbanden, klinkers, putten etc) die hij vervolgens stapelde tot bouwsels die wel 8 meter hoog werden. Doordat er geen cement gebruikt is kan de natuur haar gang gaan tussen de stenen: een mooie schuilplaats voor insecten en bijvoorbeeld vleermuizen, maar ook voor zaadjes van bloemen.

Het terrein staat op de lijst met Cultureel Erfgoed en wordt door mensen uit binnen- en buitenland bezocht om de unieke sfeer en begroeiing. Er wordt nog wekelijks doorgestapeld aan de Ecokathedraal door een groep enthousiaste vrijwilligers. Vaak gebeurt dit op dinsdagmiddag. De plek wordt ook gebruikt voor het opvoeren van toneelstukken, muziekuitvoeringen (Oranjewoud Festival), rondleidingen, meditatie-trainingen en fotocursussen.

Contact:

De Stichting TIJD, opgericht door Louis Le Roy en zijn vrouw Inge, beheert het gebied. Vergelijkbare projecten zijn de Le Roy tuin in Heerenveen en de Groningse wijk Lewenborg. Voor rondleidingen kunt u contact opnemen met Peter Wouda op 06-24573020 of via mail naar p.wouda@stichtingtijd.nl. Meer informatie vindt u op www.stichtingtijd.nl

Het gebied is privé grond maar is 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar geopend voor publiek. Er wordt geen entree geheven.
De Ecokathedraal ligt aan de IJntzelaan in Mildam. De auto kan niet bij de Ecokathedraal staan, maar op 5 minuten loopafstand is er gelegenheid tot parkeren bij Liefhebberij De Hooiberg of het Hof van Schoterland.

www.ecokathedraal.nl

De Ecokathedraal