Informatie:

Tot de mooiste tuin van Friesland betiteld in 2016 door Het bureau voor toerisme Fryslân, Friesland Holland.

In 1998 zijn we op een weiland begonnen met het aanleggen van een vijver. Vanuit hobby en passie is er steeds weer een stuk bij aangelegd. Het bijzondere aan deze tuin is , dat het zonder enige vooropleiding en/of tekening is aangelegd. Het is op gevoel, eigen inzicht en onderzoek ontstaan.

Na 14 jaar tuinieren hebben we besloten onze tuin te willen openstellen voor pubiek, en hebben we het de naam ‘De Oevertuin’ gegeven. Het is erg leuk mensen mee te kunnen laten genieten van al het moois. De tuin is rolstoelvriendelijk. De tuin is 7000m2 , en gebaseerd op vijvers. Door de gehele tuin zult u ze tegenkomen.

Theetuin

De tuin bestaat uit 2 gedeelte’s. 1 kant is natuurlijk aangelegd en de andere kant is meer gecultiveerd. Vele soorten rozen, clematissen,buddleja, en veel meer kunt u daar bewonderen . Het is een rijk assortiment aan vaste planten. Tijdens de route zijn er overal bankjes geplaatst waar u kan zitten en genieten van het uitzicht. Halverwege de tuin is er gelegenheid tot het drinken van een kop koffie of thee.

Contact:


Steenwijkerweg 121

8397LC  De Blesse

06 38418325

www.deoevertuin.nl

Openingstijden:

Ma t/m Za van 13.30u tot 17.00u
Zo van 11.00u tot 17.00u
We zijn geopend van 15 Maart tot 1 November
Groepen op afspraak

Omgeving:

De Oevertuin ligt in de De Blesse, een klein dorpje net in Friesland en op de grens van Overijssel en Drenthe. Het is een bos- en waterrijk gebied. Zo heb je op een steenworp afstand De Eese en het Nationaalpark Weerribben-Wieden.Ook voor bruidsfoto’s is onze locatie zeer geschikt!

Note Natuurlijk Noorden

Deze prachtige foto’s zijn gemaakt door Albert Hendriks die al jaren het toerisme in Fryslan met een heel warm hart en kundigheid promoot! Zie zijn eigen mooie site Friesland Holland: klik HIER!!!

.

De Oevertuin