Vogelkijkhut De Havik is vooral voor zangvogels!

Meestal worden vogelkijkhutten aan open water gebouwd, vooral gericht op watervogels en steltlopers. Maar deze ligt midden tussen oude boomwallen bestaande uit vooral eiken, midden in het Friese coulissen landschap van de Friese Wâlden. Bovendien zijn er 1100 struikjes en boompjes geplant.
 
 
Het gaat bij deze vogelkijkhut dan ook vooral om zangvogels zoals mezen, roodborstjes, winterkoninkjes, groenlingen, spechten en gele kwikstaarten. En uiteraard kunt u eksters, kauwen en zwarte kraaien van dicht bij waarnemen. Als bijzonderheid komt er soms ook een sperwer, buizerd of havik langs.
 
 
De hut is zo bijzonder dat deze is verdiept op 1 meter beneden maaiveld aangelegd en is op getrokken in een schitterend uitzicht op ooghoogte op de vijver en het omringede landschap .Hiertoe zijn grote ramen met speciaal glas aangebracht en zelfs twee luikjes voor een telescoop. De kijkhut is voorzien van een houtkachel en is rolstoel vriendelijk, zodat het hier voor iedereen goed toegankelijk is. 
 

 

 

Fam. S. van der Veen

Kukhernewei 28

9257 RT  Noordbergum

0511 472874

www.vogelkijkhutdehavik.nl

Vakantiewoning Wielewaal Noordbergum

Naast het huren van de vogelhut kunt u er ook voor kiezen om te overnachten in het mooie vakantiehuis van familie van der Veen. Zie: www.vakantiewoningwielewaal.nl

 

Vogelkijkhut De Havik