Informatie:

Aan de route van de Friese Elfstedentocht vindt u iets heel bijzonders: ’t Ponkje!

Dit unieke restaurant is gevestigd in de oude doopsgezinde kerk(eind 18e eeuw) van het historische watersport dorpje Woudsend. ‘t Ponkje is het Friese woord voor collectezakje. Van het kerkinterieur is zoveel mogelijk bewaard gebleven, zodat het absoluut een bijzondere bezienswaardigheid is naast een voortreffelijk restaurant.

Chefkok Rob Hartman heeft liefde voor zijn regio en dat merk je ook aan de diverse streekproducten waar hij graag mee werkt in zijn heerlijke gerechten. Bijzonder is het speciale nostalgische Ponkje 4-gangen menu te noemen. Een absolute aanrader, waarin als u dat wenst, de dagverse vangst van die dag op uw boord krijgt gepresenteerd!

Geliefd is de bovenverdieping van het kerkje voor private dining en groepen die ongestoord willen vergaderen in een bijzondere ambiance. In de zomer kan je ook heerlijk buiten genieten van het zonnige terras.

 

 

 

Contact:

Fermaningsteech 1

8551 SP  Woudsend

0514 591250

www.ponkje.nl

Openingstijden

In het hoogseizoen dagelijks geopend voor lunch en diner. Buiten het hoogseizoen dagelijks geopend, behalve op donderdag. Voor grotere groepen zijn wij in overleg op donderdag geopend! Rolstoel toegankelijk

.
Culturele agenda
’t Ponkje heeft doorlopend een prachtig divers aanbod van bijzondere concerten. Ook wordt er ruim aandacht geschonken aan artiesten die in de Friese Taal komen optreden. Benieuwd naar het aanbod? Op de site van t’ Ponkje vindt u de agenda!
Voorproefje

Kerk Restaurant 't Ponkje