Informatie:

Adopteer je eigen Friese koe bij Obio!

In het Fries is het oorspronkelijke woord voor melkveehouderijbedrijf ‘greidbedriuw’ oftewel graslandbedrijf. Niet de melk en het vee stond centraal, maar de bodem en het grasland. En dat is precies wat wij op ons biologisch dynamische bedrijf doen: de bodem centraal stellen. Wist u dat er per vierkante meer grasland in de bovenste 20 cm van de bodem tussen de halve en anderhalve kilogram bodemleven zit? Dit zijn schimmels, bacteriën, mijten, kevers, aaltjes, regenwormen enzoorts; onmisbaar voor een gezonde bodem! En vanuit die gezonde en vitale bodem groeit een gewas dat door de koeien wordt omgezet in melk, vlees en mest. En die mest is komt weer terug in de bodem. De kringloop zoals die hoort.
Ons bedrijf probeert in harmonie met de natuur te produceren. Zo laten we de kalveren een paar maanden bij de moederkoe zogen, weiden de koeien zo lang  het mogelijk is in kruidenrijk grasland en werken we alleen met natuurlijke producten.

Contact:

Durk Oosterhof

It Súd 53

9203 TC  Drachten

0512 54557

www.obio.nl

Koeiendans

Als u wilt ervaren hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat, dan nodigen we u van harte uit voor een bezoekje aan ons bedrijf. Voor nog meer beleving kunt u koe adopteren en houden we  jaarlijks open dagen en organiseren in het voorjaar de koeiendans.

Obio

Pin It on Pinterest