Informatie:

Het mooiste streekprodukt van Fryslan vindt u in Groningen!

Wij zijn Hans en Marianne van Dam en wonen met onze stabij`s in het mooie Onstwedde. In een heerlijke grote woonboerderij in een prachtig buitengebied.

In 1992 begon het virus, ik was altijd al verliefd op de stabij en in 1992 kregen we onze eerste pup. Via de rasvereniging konden wij zelfs een keuze maken uit 3 nestjes, mmm zo veel verstand hadden we nog niet van een hond uitzoeken, dus we gingen voor de dichtstbijzijnde fokker, alsnog zo`n 2 uur rijden. Uiteindelijk hadden we gelukkig wel de beste uitgekozen.

Toen we onze pup Silly op kwamen halen, vroeg de fokker of wij wilde fokken, ik zei volmondig nee zeker niet wij willen gewoon een hondje. Mmmm dit hondje was zo leuk dat wij besloten om toch een keer een nestje te nemen. En zo begon het virus. Het is verslavend en bijzonder mooi. En om de pups te mogen verzorgen en dan daarna een aantal baasjes gelukkig te maken.

Contact:

Vosseberg 21
9591 TN  Onstwedde
0599 454578

www.alde-leane.com

Een stabij, tja is een heerlijke hond baas gericht met toch ook een heerlijk eigenzinnig karakter, je kan er vele sporten mee beoefenen ( bv Jacht, zweetwerk, behendigheid, flybal, detectie werk en eigenlijk kun je alles proberen) het is net wat je hond het leukst vind. Het is een zachte hond die ook positief en zacht opgevoed dient te worden, hoe meer je moppert hoe drukker en onzekerder hij word. Maar hij heeft wel leiding nodig, maar ook dat kan heel gezellig en positief uitgevoerd worden.

Momenteel zijn wij in het bezit van 6 stabijtjes, dit zal door overlijden en door nieuwe aanwinst natuurlijk wel eens anders zijn, maar dit is het aantal wat wij wensen te hebben. We fokken ongeveer 1 nestje per jaar met erg veel liefde. Kijk gewoon op onze website daar kunt u echt alles vinden over onze honden van toen tot nu.

Fan è Alde Leane

Pin It on Pinterest