Informatie:

“Onze winkel houdt de leefbaarheid van het platteland in stand”

Op onze kaasboerderij in Jouswier wordt de melk die de koeien produceren op ambachtelijke wijze tot kaas verwerkt. De koemelk wordt niet ontroomd en niet gehomogeniseerd, zodat er niets van het karakteristieke aroma verloren gaat. Mede door de grote variatie in vegetatie heeft onze koemelk en de kaas een veel vollere smaak dan andere boerderijkazen.

Onze kazen zijn niet rauwmelks. Wij pasteuriseren de melk voordat we het bewerken. We voegen verder niets toe wat  we niet noodzakelijk vinden. Geen vreemde stoffen als salpeter, chloorcalcium, kleurstof. Verder maken we diverse soorten kruidenkazen: – met komijn – basilicum en verse knoflook – mosterdzaad – tuinkruiden (o.a. brandnetel, bieslook) – een italiaanse melange van o.a. peper, paprika – zeeaster ( wat bij ons in de weilanden groeit en bloeit) – Friese nagelkaas – fenegriek , een klaversoort die de kaas een nootachtig  smaakje  geeft

 

Contact:

Familie van Zelderen

Humaldawei 40

9124 ER  Jouswier

0519 241590

www.marlannerkaashuis.nl

Openingstijden

Boerderijwinkel open van 10 uur tot 16 uur. Vrijdag en zondag gesloten.

Verkoop in onze eigen boerderijwinkel

Verder staan wij met onze producten elke vrijdag op de biologische markt in de binnenstad van Leeuwarden. ( van 9 uur tot 17 uur)

Ook verschijnen we op speciale markten . Voor ‘Marlannen on tour” klik HIER!

Onze kaas is tevens verkrijgbaar in de Coopsupermarkt in Anjum

Rondleiding  op afspraak

Marlanner Kaashuis

Pin It on Pinterest