Informatie:

Authentieke woning in oude dorpskern Langweer te huur.

Het Friese Langweer behoort tot de mooiste watersportdorpen van Friesland. Direct gelegen aan de Langweerder Wielen, gelegen tussen het Sneekermeer/Goingarijpster Poelen, Koevordermeer en Heegermeer, bevindt  Langweer zich in het centrum van het Friese merengebied. Ondanks dat Langweer niet één van de Friese Elf Steden is, vierde het in 2009 haar 650 jarig bestaan.

authentieke vakantiewoning

In de oude dorpskern, pal achter de hoofdstraat (Buorren) op 200 meter van de Langweerder Wielen, ligt onze woning aan de Foekjesteech 8. Met drie slaapkamers is de woning geschikt voor maximaal 6 personen. Tevens zijn huisdieren toegestaan.

Waar vroeger twee kinderrijke gezinnen woonden, een slagerij heeft gezeten bevind zich nu een vijf kamer woning. In 2000 is de woning geheel gerenoveerd, waardoor de woning aan de eisen van deze tijd voldoet en de volgende indeling kent:

Begane grond: woonkamer, eetkeuken met moderne keuken, toilet en bijkeuken;

De woonkamer is voorzien van een gaskachel, een driezitbank en twee losse stoelen alsmede een ronde eettafel met vier stoelen. De kamer ligt op het zuiden en is daardoor zeer zonnig. Als apparatuur bevinden zich in de kamer Radio/CD speler, TV en is er WIFI.

De eetkeuken is voorzien van een modern keukenblok met koelkast, afzuigkap en combioven en Senseo koffiezetapparaat.  Voor de koude momenten heeft de keuken een zeer sfeervolle houtkachel.

De bijkeuken  met wasmachine en de wasdroger. Tevens ligt hier het hout voor de kachel in de keuken en kunt u de werktafel gebruiken voor diverse zaken.

Verdieping : Drie slaapkamers, waarvan 2 met tweepersoonsbed en 1 stapelbed
eenpersoons, verder een badkamer met douche, tweede toilet en wastafel.

Buiten bevindt zich een kleine gezellige tuin op het zuidwesten. In het voorjaar wordt de tuin opnieuw ingericht en voorzien tuin tuinmeubilair incl. barbecue.

 

 

 

 

 

Contact:

Fokke van der Meulen & Gretha Akkermans

Foekjesteech 8

8525 EH Langweer

06 54296464

www.hurenaanviswater.nl

Uitrustingsniveau (resumé)

De woonkamer bevindt zich aan de zonnige zijde van het huis. De separate eetkeuken is voorzien van een modern keukenblok met afzuigkap, koelkast, vierpitsgasstel en oven. Voor de koude momenten is er een houtkachel welke een zeer behaaglijke warmte afgeeft. Achter de keuken bevindt zich de bijkeuken waar de wasmachine en wasdroger staan. Het toilet bevindt zich onder de trap en is voorzien van een automatische afzuiging.

 

Op de verdieping zijn rondom de badkamer met douche, toilet en wastafel een drietal slaapkamers gesitueerd. Op de twee grote, elk met een tweepersoonsbed, kan een kinderbedje worden bijgezet. De kinderslaapkamer met stapelbed is voorzien van  een speelbureau.

 

Langweer is “Varen, Fietsen, Wandelen, Golfen” en vanuit het Gooi binnen een uur bereikbaar.

Langweer ligt op de grens van de Vegelinsbossen (het zand) en het Friese merengebied (de klei/veen). Daar waar u uitstekend kunt varen, fietsen, wandelen en niet te vergeten golfen op één van de mooiste Burggolf banen van Nederland, Legemeer – St Nicolaasga. Daarnaast kunt u vanuit Langweer als uitvalsbasis dagtrips door heel Friesland maken waar Gaasterland een aanrader is.

 

 

 

 

Authentieke vakantiewoning Langweer

Pin It on Pinterest