Informatie:

Elf hondvriendelijke vakantiewoningen in het Drents-Friesewold

Afbeeldingsresultaat voor http://www.easterwood.nl/

Bij Easterwood zijn u én uw honden van harte welkom. Onze elf vakantiewoningen liggen verspreid op verschillende locaties langs de noordzijde van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit grote natuurgebied met bos, heide en zandverstuivingen ligt op de grens van Drenthe en Friesland en biedt ongekende wandel- en fiets mogelijkheden. Ook met de hond. Onze accommodaties liggen altijd bij een losloopgebied. Honden staan centraal bij Easterwood. Dus hebben onze accommodaties een stevig omheinde tuin. Op ons terrein in Makkinga vindt u een omheinde hondenzwemvijver, speelveld en een leuke behendigheidsbaan. Roedels tot wel acht honden zijn bij ons welkom. Easterwood is gastheer van het NP Drents-Friese Wold en wij maken u graag wegwijs in deze mooie omgeving. Alles is er bij ons op gericht dat u samen met uw hond(en), optimaal in een luxe vakantiewoning kunt genieten van de natuur, rust, ruimte en geweldige hondenfaciliteiten.
Vakantiewoning de Newfoundlander voor drie personen

Vakantiewoning de Berner Sennen voor vier personen

Vakantiewoning ‘De Weimaraner’ voor drie of vier personen

Vakantiewoning ‘De Weimaraner’ voor drie of vier personen

Vakantiehuis de Golden voor 5-6 personen

Vakantiehuis de Golden voor 5-6 personen

Familie gastenverblijf voor vijf personen

Familie gastenverblijf voor vijf personen

Landhuis gastenverblijf voor twee personen

Landhuis gastenverblijf voor twee personen

Vakantiebungalow de Flinter voor drie personen

Vakantiebungalow de Flinter voor drie personen

Vakantiewoning ‘De Hulsthof’ voor zes personen

Vakantiewoning ‘De Hulsthof’ voor zes personen

Vakantiebungalow Papillon voor zes personen

Vakantiebungalow Papillon voor zes personen

Vakantiebungalow Butterfly voor zes personen

Vakantiebungalow Butterfly voor zes personen

 

Contact:

logo-easterwood

Easterwood is een initiatief van Alexander en Karin Langhout

Laagduurswoude 17

8423 VN Makkinga

Vast 0516-480672
Mobiel 06-54600166

www.easterwood.nl

 

Adressen van de vakantiewoningen:
Landhuis- en Familiegastenverblijf zijn gelegen in Makkinga (zie boven)
De Hulsthof: Hulsthof 3, 8426 GR Appelscha
De Weimaraner, Hulsthof 5, 8426 GR Appelscha
De Golden, Hulsthof 59, 8426 GR Appelscha
De Flinter: Schapendrift 14, 8426 GP Appelscha
De Butterfly en Papillon: Kloosterweg 19 en 25, 8426 SH Elsloo
De Berner Sennen, De Leonberger en de Newfoundlander: Kloosterweg 8, 8426 SL Appelscha

Nationaal Park Drents-Friese Wold

6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden

NP_DrentsFrieseWold_ALetterlijk op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Ruim 13 jaar geleden werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden door de Ministerie van Landbouw aangewezen als Nationaal Park (echter zonder hekken en geheel vrij toegankelijk). Na de Veluwe is het Drents-Friese Wold het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Heide, stuifzand, gevarieerde bossen,vennen en veen wisselen elkaar af. En die afwisseling is nu precies een van de belangrijkste kenmerken van het Drents-Friese Wold en redenen waarom het hier zo genieten is. Honderden kilometers wandel-, ruiter en fietspaden en een speciale 48 km lange ATB route staan de bezoekers ter beschikking.

Bordje I-nationaal park_792x600certificaat gastheerschapEnkele jaren terug zijn in overleg met bewoners en ondernemers zijn enkele hele grote honden losloopgebieden ingericht. Ze behoren tot de grootste in Nederland. Voor mens en hond biedt dit optimale wandelmogelijkheden. De Bosberg alleen al meet ruim zes vierkante kilometer en heeft wandelroutes tot ruim 3 uur. Alle losloopgebieden zijn direct vanuit onze accommodaties bereikbaar. Via een corridor zijn ze ook nog eens met elkaar verbonden en kunt u tot wel 17 km aan een stuk met uw honden loslopen.

De grote natuurlijke afwisseling heeft te maken met de verschillen in de bodem. Venige dopheidevelden in het Wapser- en Doldersummerveld en stuifzand op het Aekingerzand zijn twee uiteenlopende natuurtypen. De prachtige, oude grove dennenbossen in Berkenheuvel en Dieverzand vormen een opvallend contrast met de veel jongere productiebossen ten westen van Smilde. De levensaders van het nationaal park zijn de beekdalen van de Tilgrup en de Vledder A. De bovenloop van de Vledder A en een deel van de Tilgrup zijn vrijwel geheel in oude glorie hersteld. Nu slingeren ze weer door het landschap en gaat het water weer zijn eigen weg. Aan de zuidrand van het nationaal park liggen bij Doldersum en Diever kruidenrijke akkers en fleurige graslanden die u een goed beeld geven van het karakteristieke Drentse esdorpenlandschap.

De zwarte specht staat symbool voor het grote bosgebied in het Drents-Friese wold. Daarom vindt u de zwarte specht ook terug in ons logo. De zwarte specht met z’n karakteristieke rode kuif krijg je niet snel te zien, maar hem horen lukt soms wel.

Gastvrij onthaal

Het gaat niet alleen om natuur. In en rond het Nationaal Park wordt ook hard gewerkt. De vele recreanten, aangetrokken door het schitterende natuurgebied, worden gastvrij ontvangen door de ondernemers uit het hele gebied. Het NP Drents-Friese Wold is in 2006 gestart met een cursusGastheerschap voor recreatieondernemers. Deze gastheren zijn belangrijke schakels tussen de recreant en het nationaal park. Door de samenwerking tussen deze ondernemers en het nationaal park is de service aan de gasten nog verder verbeterd.

Bij de gastheren vindt u foldermateriaal van het Nationaal Park. Als gastheer maken wij u graag wegwijs in dit  gebied. De bedrijven zijn te herkennen aan een gevelbord en een vlag van het Nationaal Park. Ook Easterwood Vakantiewoningen mag zich Gastheer van het Nationaal Park Drents-Friese Wold noemen.

 

Easterwood Hondvriendelijke Vakantiewoningen Makkinga