Het groenste gastenverblijf van het Noorden!

  

                      

Herman en Jolanda van Vliet heten u van harte welkom in Lauwerslodge, het eerste groene gastenverblijf in Noord-Nederland op de grens van Friesland en Groningen. We serveren slow food, lekker, puur en regionaal eerlijk eten. 

Vindt je het belangrijk onze aarde te bewaren voor onze kinderen en kleinkinderen? Wij proberen zo duurzaam mogelijk te leven. Ons houten huis is gebouwd met vlas als isolatie, riet als dakbedekking en we maken gebruik van aardwarmte. We rijden elektrisch, de stroom wordt door onze zonnecollectoren opgewekt. Ons eten is regionaal en eerlijk geproduceerd. We willen je van harte bij deze manier van leven betrekken.

Ons gastenverblijf  is genoemd naar de Lauwers, een oude grensrivier die haar oorsprong in de Doezumermieden heeft. Dit is het gebied waar wij wonen en werken. Het  prachtige natuurgebied in het Westerkwartier, op de grens tussen Groningen en Friesland. Je kunt hier mooi door de moerasgebieden zwerven, soms zie je een houtsnip of een ree.

 

 

Contact:

Herman & Jolanda van Vliet 

Doezumertocht 15

9863 TE  Doezum

0594 610464 of 06 53980901

www.lauwerslodge.nl

Onze nostalgische lodge staat vrij van ons huis, als het ware midden in de weilanden. Dit is echt logeren in de natuur. Op onze grond fokken wij zogenaamd levend erfgoed. Oude zeldzame huisdierrassen zoals het Drentse heideschaap, de Nederlandse landgeit, de Groninger meeuw, het Friese Hoen, de Ardenner rode en de Twentse landgans. We hebben een Fries roodbont kalf, Herma, die samen met de schapen in de wei staat. We vinden het belangrijk oude huisdierassen voor de biodiversiteit te bewaren, ze zijn sterk, kunnen goed tegen het klimaat en ze zijn lekker!

Graag laten wij u als gast kennismaken met onze manier van leven. Het is een leven zonder haast, in harmonie met de natuur en genietend van al het goede van het leven. Wanneer je samen in de houtgestookte hottub onder de sterren zit, dan is helemaal duidelijk wat we bedoelen.

 

 

Lauwerslodge Doezum