Informatie:

Het Tolhuis, heerlijk genieten van het Groninger land

B en B het Tolhuis Overschild - Gele kamer (2 van 5)

Welkom bij Bed&Breakfast Het Tolhuis in Overschild (gemeente Slochteren). Het Tolhuis ligt ongeveer 14 km ten oosten van de stad Groningen en even ten noorden van het Schildmeer.

benbhettolhuis-29

De naam Bed&Breakfast ‘Het Tolhuis’ verwijst naar de oorspronkelijke functie. Van 1876 tot 1905 was onze boerderij in gebruik als tolhuis nadat de gemeente besloot tolbelasting te heffen. In 1905 werd de tolheffing afgeschaft en verkocht de gemeente het tolhuis aan de tolgaarder.

benbhettolhuis-16

Sinds 2001 bewonen wij het oude tolhuis en is een deel van de woonboerderij in gebruik als Bed&Breakfast.

Afbeeldingsresultaat voor Bed and Breakfast het Tolhuis

Afbeeldingsresultaat voor Bed and Breakfast het Tolhuis

benbhettolhuis-3

Contact:

Familie Snakenborg

Meenteweg 7

9625 TD  Overschild

0596 566 334

www.benbhettolhuis.nl

%image_alt%

Het Tolhuis is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het statige landgoed de Fraeylemaborg in Slochteren of het historische centrum van het middeleeuwse stadje Appingedam. Verder kunt u in de omgeving fietsen, golfen en wandelen. Het Tolhuis ligt pal naast natuurgebied ‘t Roegwold. In de omgeving zijn verschillende eetgelegenheden aanwezig.

Afbeeldingsresultaat voor fraeylemaborg

Het Schildmeer ligt om de hoek en leent zich voor elke vorm van recreatie. U kunt er zeilen, surfen, vissen, zwemmen en varen. Ook het fietsen van een ‘rondje Schildmeer’ is de moeite waard.

Afbeeldingsresultaat voor schildmeer

Een fietsroute door het Groninger land uitstippelen vanaf Het Tolhuis is gemakkelijk met een kaart van het fietskknooppuntennetwerk van Groningen. Het netwerk bestaat uit verschillende fietsroutes die via knooppunten met elkaar verbonden zijn. Het netwerk is een aanvulling op de bewegwijzerde ANWB-fietsroutes. Knooppunt 52 op de kaart staat pal voor Het Tolhuis.

Ook de Dollardroute, die langs het prachtige grensgebied van Nederland en Duitsland loopt, gaat praktisch voor de deur langs.

We vertellen u graag meer over andere uitstapjes in de omgeving.

%image_alt%

Bed & Breakfast ||Het Tolhuis|| Overschild