Informatie:

Heeft u altijd al keer willen gaan wadlopen? Pieterburen is het wadloopdorp bij uitstek! Tijdens het wadlopen passeer je kwelders, slikvelden, zandbanken en geulen. Je zakt soms tot je knieën in het slik en af toe moet je door een geul waden. Het is zo nu en dan even doorzetten, maar wat is wadlopen toch geweldig.

Wadlopen Pieterburen biedt diverse soorten wadlooparrangementen! We laten op Natuurlijk Noorden graag een aantal leuke arrangementen zien, maar een kijkje op de site zelf van Wadlopen Pieterburen is echt de moeite waard!

Wadlopen met het gezin met gids Wigbold

Kinderen van 6 jaar kunnen prima meelopen met deze wadlooptocht! De tocht duurt 3 uur en start bij de Wadloopwinkel in Pieterburen waar u zich kan aanmelden. Vervolgens, onder het genot van koffie/thee of fris voor de kinderen met appelgebak, wordt er in onze Apres-Wad bar een film getoond over het wadlopen!

Gewapend met schepnetjes, vertrekt u samen met de wadloop gids Wigbold naar de zeedijk achter Pieterburen. Tijdens de tocht naar het Wad verteld Wigbold honderduit over de geschiedenis van het wadlopen, het waddendorp Pieterburen en haar bewoners. Bij het Wad aangekomen loop je over de kwelders naar de eerste rijsdammen, door de eerste slikvelden.

Wadlopen naar Schiermonnikoog

De dag start bij restaurant Waddengenot aan Zee in Lauwersoog met koffie of thee met appelgebak en een super uitzicht over zee en op Schiermonnikoog. Tevens wordt er een film vertoont over het wadlopen. Na de koffie kunt u lopen naar de de visserijhaven (slechts 10 minuten) waar de boot klaar ligt voor de overtocht naar de Brakzandplaat.  Op deze prachtige zandplaat wordt u gedropt en loopt u onder begeleiding van zeer ervaren gidsen naar het eiland Schiermonnikoog.

Wanneer u op het eiland aankomt kunt u gebruikmaken van de wasgelegenheid en komt de bus voorrijden welk e u naar het dorpje brengt, zodat u een paar uur voor uzelf heeft om heerlijk Schiermonnikoog te verkennen. Dus bus haalt u op een afgesproken tijd/plek later weer naar de boot en u wordt voor de deur van het Restaurant Waddengenot aan Zee Lauwersoog weer uitgezet. Hier kunt u nog een lekker nagenieten en kijkend naar Schier vanaf het terras met misschien wel een lekkere vis op uw bord.

Lutje Wad (wadlopen, zeehonden kijken en varen)

Deze tocht is een ware beleving, gezien het alles in zich heeft. Geschikt voor alle leeftijden en voor wie niet kan of wil wadlopen is het aan boord ook een prachtige ervaring.

 

 

 

 

 

Contact:

Hoofdstraat 84

9968 AG  Pieterburen

0595 528558 / 528203

www.wadlopen-pieterburen.nl

Wat is wadlopen eigenlijk precies?

Wadlopen wordt ons aangeboden door de natuur! Doordat de aantrekkingskracht van de maan op de aarde wordt het op onze planeet 2x per dag eb en vloed. Eb betekent dat het water wegtrekt, en is het dus laagwater, met vloed komt het water weer op.

Je kan wadlopen wanneer het laag water is. Iedere dag zijn de laagwaterstanden op een ander tijdstip. Zo kan de ene dag het wadlopen om 6 uur in de ochtend zijn en een week later om 17.00 in de middag!

Met wadlopen ga je dus over de Waddenzee lopen en heeft de natuur het helemaal voor het zeggen. Dit maakt het zeer bijzonder en spannend. Wadlopen is ook niet geheel risicoloos, daarom mag je nooit zonder begeleiding gaan wadlopen!

 

Wadlopen is een prachtige, milieuvriendelijke sport waaraan iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen! Tijdens het wadlopen passeer je kwelders, slikvelden, zandbanken en (diepe!) geulen. Je zakt soms tot je knieën in het slik en af en toe moet je door een geul waden en komt het water tot je middel! Het is daarom niet mogelijk om kleine kinderen (<1.20 meter) en honden mee te nemen tijdens de wadlooptocht.

Naast het rondzwerven over het Wad achter Pieterburen, worden er ook oversteektochten vanuit Wadlopen Pieterburen georganiseerd naar de eilanden Ameland en Schiermonnikoog. Voor een oversteek wadlooptocht dien je sportief te zijn! Op deze wadlooptochten kunnen geen kinderen die jonger zijn dan 12 jaar of mensen met een matige conditie mee. Een gewaarschuwd mens telt voor twee…

Het wadlopen is ooit ontstaan als wintersport! In de winter van 1963 begonnen met een tocht over het ijs naar het Waddeneiland Schiermonnikoog, een aantal jaar geleden is Wadlopen Pieterburen ook weer gestart met het aanbieden van deze wadlooptochten.

Wadlopen Pieterburen