Informatie:

Op de Groningse Hondsrug staat sinds 1843 Korenmolen de Hoop midden in het hart van het lommerrijke villadorp Haren!

In 1920 werd Firma Ekkelkamp hier opgericht als maalbedrijf. Het restproduct van het maalproces de zogeheten ‘veekoeken’ werd aan de boeren in de omgeving verkocht om het vee in de winter bij te voeren. Door de modernisering op allerlei gebieden in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw veranderde er veel voor de functie van de molen.
Omdat er in de omgeving geen vraag meer was om koren te malen verlegde Firma Ekkelkamp haar aandacht naar de veekoeken die toen nog steeds een gewild product waren. Langzamerhand werd het assortiment uitgebreid en ontstond de speciaalzaak voor huis- en weidedieren. De dierenspeciaalzaak is inmiddels een begrip geworden in de wijde omtrek en richt zich nu voornamelijk op eigenaars van huisdieren en hobbyboeren.
Firma Ekkelkamp kenmerkt zich door jaren ervaring en klantvriendelijkheid uit vervlogen tijden te combineren met een breed en modern assortiment. Ook voor de vrije dieren in en om de tuin zoals de pimpelmees, de eekhoorn en de egel heeft Firma Ekkelkamp alles in huis. Zelfs de hengelsporter kan hier terecht voor benodigdheden zoals de vispas of voor het ‘ecologische vissen’ met loodvrije materialen.
 

Contact:

Rijksstraatweg 135

9752 BD  Haren

050 5350215

Openingstijden
Maandag:   13:00 tot 18:00
Dinsdag:       9:00 tot 18:00
Woensdag:   9:00 tot 18:00
Donderdag:  9:00 tot 18:00
Vrijdag:          9:00 tot 20:00
Zaterdag:      9:00 tot 17:00

Ook voor mensen zonder dieren maar met liefde voor nostalgie is het leuk om hier een bezoek te brengen. De molen maalt inmiddels weer en is bijna iedere zaterdag te bezoeken!

 

Dierenspeciaalzaak Fa Ekkelkamp