Informatie:

Het groenste tuingoed van het Noorden!

Tuingoed Foltz in Meeden is een geliefde ontmoetingsplaats voor tuin- en plantenliefhebbers uit binnen- en buitenland. Het tuingoed omvat een gespecialiseerde vaste-plantenkwekerij en 4 hectare tuinen en natuurgebied. In de oude boerderij is een winkel met brocante en ambachtelijk tuingereedschap gevestigd.

 

De kwekerij is houder van de Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea (zonnehoed), maar is daarnaast ook gespecialiseerd in siergrassen, elfenbloemen, bijzondere schaduwplanten, hosta’s, dahlia’s en jungleplanten. Veel van de in de kwekerij aangeboden planten worden getoond in de speciaal aangelegde Salvia- en grassentuin, de Echinacea- en prairietuin en diverse schaduw- en bostuinen. Heel nieuw en uniek in z’n soort is de in 2016 ontwikkelde jungletuin. De tuinen zijn gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de kwekerij.

 

 

Contact:

Hereweg 346

9651 AT Meeden

0598 635000

www.tuingoedfoltz.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m Zaterdag
10:00 – 17:00
1e & 3e Zo v/d maand
10:00 – 17:00
Feestdagen
10:00 – 17:00

Agenda link

Naast de reguliere openstelling organiseert Tuingoed Foltz iedere maand bijzondere publieksevenementen, waarvan de Noordelijke Kwekerijendagen (een grote tuinbeurs die jaarlijks in april plaats vindt) en de Christmas Fairs de grootste zijn. Klik voor de actuele agenda op de agendalink elders op deze pagina.

 

Tuingoed Foltz