Informatie:

Dit fraaie kleinste hotel ter wereld zette het Groningse Eenrum in een keer op de wereldkaart. Ook al zijn er drie cafés, een kaarsenmakerij en zelfs een mosterdmuseum, maar die genieten veruit niet de bekendheid van ‘Grand Hotel de Kromme Raake, het kleinste hotel ter wereld’.

Afbeeldingsresultaat voor de kromme raake

Samen met twee kunstenaars werd het voormalig kruidenierswinkeltje verbouwd tot één-kamer-hotel en ingericht in art deco-stijl. Het hotel is genoemd naar een ingedijkt zeearmpje welke door Eenrum stroomt.

kr13

Bij de opening (in 1989 door Henk Vonhoff, de toenmalige commissaris van de koningin in Groningen) mocht het hotel zich meteen met twee vermeldingen in het Guinness Book of Records in vestigen. Bij de opening van het kleinste hotel ter wereld werd namelijk geschonken uit de grootste fles Beaujolais ter wereld.

kr10

kr-11

Al vele beroemdheden hebben in het hotel overnacht. Bijna hadden Willem-Alexander en Maxima hier hun huwelijksnacht doorgebracht. Ze werden uitgenodigd, maar ze hadden helaas al elders geboekt. Hun leuke reactie hangt, samen met een foto, boven de stoof in de ontbijtkeuken. Benieuwd wat ze schreven? Boek een nacht in het kleinste hotel van de wereld!!! 

kr15

Contact:

kr14

p/a Molenstraat 5
9967 SL Eenrum
0595 491600

www.hoteldekrommeraake.nl

Afbeeldingsresultaat voor de kromme raake

Uw eigen hotel in Groningen? Is dat mogelijk? Ja, het is mogelijk in Eenrum!!! Alle privacy, maar wel de service van een zeer goed hotel! Het hotel is dan ook bijzonder geliefd bij mensen die een onvergetelijke huwlijksnacht willen op een unieke locatie en populair bij mensen die iets echt orgineels zoeken om iemand onwijs mee te verrassen!

Negenendertig, van de roodgeschilderde kast van het ‘foyer’ met veertig vakjes, van het hotel zijn leeg. Alleen in het laatste vakje hangt een sleutel met een knoert van een koperen knop, kamer 1.

Romantische alkoof

De muren liefdesrood, ingebouwde televisie, twee lange nachthemden hangen al klaar met bijhorende slaapmutsen. Dit hotel heeft zeker ook een vleugje humor, maar de kwaliteit is subliem voor een heerlijk romantisch verblijf, voorzien van alle gastvrijheid wat een hotel je maar kan bieden. De recenties op andere site’s zijn bijzonder lovend. En wij vinden dit ook echt iets wat niet mag missen op onze site!

Een zeer mooie zitkamer met art deco-meubels, een mini-bar en een lekker warm kacheltje. De dubbele deur komt uit op het belangrijkste van de suite: de kingsize bedstede. Daar achter een een riante badkamer met marmeren wastafels en een gigantisch twee-persoons bad. In het schilderachtige keukentje, na een heerlijke nacht, krijgen de gasten hier een heerlijk ontbijt geserveerd.

Voor iedereen die iets heel speciaals zoekt en iets wat super romantisch moet zijn, dan is het Grand Hotel De Kromme Raak, echt iets wat je mee moet hebben gemaakt!

kr12

 

 

Grand Hotel "De Kromme Raake"