Informatie:

Galerie Wiek XX exposeert en verkoopt hedendaagse figuratieve en realistische kunst, zowel twee- als driedimentionaal

Candice Charlton

In het historische dorpje Bad Nieuweschans bevindt zich galerie WiekXX, sinds 1977 een gerenommeerde naam in de Nederlandse kunstwereld. De kunstenaars van Galerie Wiek XX vormen een mix van bekende, gearriveerde kunstenaars en jong talent. Museum directeur Michel P. van Maarseveen: ”De collectie die het echtpaar in de loop van 40 jaar heeft verzameld is van hoog niveau en mag zeker museaal genoemd worden. Met smaak en gedrevenheid kochten ze werk van bekende en soms nog volstrekt onbekende kunstenaars aan”.

Candace Charlton

De Galerie heeft onder andere werken van schilders als Nico Heilijgers, Clary Mastenbroek, Candace Charlton, Douwe Elias, Paul Boswijk, Jannes Kleiker en Rien van Uitert.

Douwe Elias

 

Douwe Elias

 

Arend Kuiper

 

Douwe Elias

 

Douwe Elias

 

 

 

Contact:

 

 

 

Voorstraat 50

9693 EH  Bad Nieuweschans

0597 521393

info@wiekxx.nl

 

www.wiekxx.nl

 

Openingstijden

Zondag van 13.00 tot 17.00

Andere dagen alleen op afspraak.

 

Eddy Roos

 

De beeldhouwers Dick Aerts, Bernd Altenstein, Amiran Djanashvili, Gisela Eufe, Nico Gerrits, Caius Spronken, Eddy Roos en Lydeke von Dülmen Krumpelmann presenteren hun werk sinds 1997 onder de naam Sculptuur in Beeld XVIII. Dit jaar kunt u werk van deze beeldhouwers het gehele jaar in de galerie en de tuin bekijken en door aankoop ook een waardevolle verzameling realiseren.

Sculptuur in Beeld – van 14 januari tot 1 oktober

 

Caius Spronken

 

Caius Spronken

 

Caius Spronken

 

Amiran Djanashvili

 

Amiran Djanashvili

Galerie Wiek XX