Informatie:

Midden op het Groninger Hogeland in het rustieke dorpje Zeerijp vindt u in een woonhuismonument goud- en edelsmederij Atelier van Hulsen. Edelsmid Arne en zijn vrouw Tjarda heten u graag welkom in het atelier. U vindt er een uitgebreide collectie sieraden welke worden getoond in een authentieke Groninger stijlkamer met schouw en bedstede. De werkplaats is ingericht met een originele, 150 jaar oude, werktafel waaraan de sieraden en objecten gemaakt worden.

De voormalige werkplaats/kuiperij wordt gebruikt als expositieruimte. In deze ruimtes is permanent een uitgebreide collectie sieraden aanwezig. Een collectie die deels bestaat uit eigen werk en deels uit ingekochte sieraden waaronder de Jeh collectie (by Jeh) en de collectie van Boccia Titanium. Daarnaast is er in de expositieruimte altijd een gastexpositie van diverse beeldende kunstenaars. U bent van harte welkom eens te komen kijken.

‘Grunneger Molleboon’

Molleboon is van oudsher de bijnaam voor Groningers. Te vergelijken met bijvoorbeeld ‘Hollandse kaaskoppen’. De bijnaam Molleboon komt door het van oudsher eten van ontkiemde gepofte zoute boontjes. Hier werden paarden- en duivenbonen voor gebruikt. Atelier Van Hulsen liet zich door dit boontje inspireren en maakte er een uitgebreide collectie sieraden van.

 

Contact:

Arne & Tjarda

Borgweg 38
9914 PG Zeerijp

0596 573062

www.ateliervanhulsen.nl

Onze openingstijden

woensdag t/m zaterdag van 10.00-12.00 en van 13.00-17.00.
U kunt ook telefonisch een afspraak maken.
Kijk hier voor onze speciale openingstijden.

De Molleboon speelt een prominente rol in de eigen ontwerpen van Atelier van Hulsen. U ziet ze terug in onze gehele collectie zoals geboortelepers, colliers en armbanden. De molleboonontwerpen hebben zelfs het predikaat “Gegarandeerd Groningen” gekregen van Stichting Keurmerk Streekproducten Groningen.

Edelsmederij Atelier van Hulsen