Informatie:

Museum Landgoed Borg Verhildersum is een groene organisatie, gericht op het behoud en beheer van een bijzonder stukje Gronings erfgoed.

De missie van de organisatie is “het voor een breed publiek inzichtelijk maken en tot leven brengen van het leven en werken op het Groninger platteland in de 19e eeuw in al haar aspecten; en verbanden te leggen tussen het heden en het verleden; en tussen Verhildersum en haar omgeving.”

Afbeeldingsresultaat voor Tuinen Verhildersum

Motto:

“Verhildersum, ruwe diamant op het Hoogeland”

Afbeeldingsresultaat voor verhildersum

Verhildersum is volgens ons echt niet goed onder een pagina op Natuurlijk Noorden in woorden te beschrijven, omdat naast de functie van museum, de wisselende exposities(zie daarvoor het kopje actueel op onze site), de tuinen, de boomgaard, het vee, de gewassen, het restaurant, de streekmarkten, de gebouwen en kortom het landgoed(het gedachtengoed, maar ook juist voor alle leeftijden fascinerend), wij echt te kort doen omdat in een pagina te kunnen beschrijven!!! Wij delen hier graag prachtige foto’s en het motto, maar dan schieten we dus echt te kort!!! We raden u echt aan  lees meer…

.

Contact:

%image_alt%

Wierde 40
9965 TB  Leens

0595 571430

www.verhildersum.nl

STREEKMARKT

elke 3e zaterdag van de 
maand 10.00 - 16.00 uur

bezo openingstijden

Afbeeldingsresultaat voor Tuinen Verhildersum

De Borgtuin is een symmetrische stijltuin met invloeden uit de renaissance en de barok. Naast  de borders met vaste en eenjarige planten en een kruidentuin, kunt u in de tuin meer dan 90 soorten rozen en 50 soorten clematissen bewonderen. Het prieel en de banken nodigen uit om even tot rust te komen. Ook vind u er beelden van kunstenaar Eddy Roos.

land tuin 1

 

Verhildersum