Informatie:

Aan de rand van het pittoreske stadje Appingedam vindt u “De Muzeheerd”, op slechts een kwartiertje rijden van de stad Groningen.

In dit prachtige rijksmonument vindt u Museum Møhlmann. Een paradijs met oprijlaan, deels nog mooi omgracht, een (beelden) tuin, 14 monumentale bomen en de prachtige 47 meter lange kop-hals-rompboerderij met geschakelde bijschuur(gebouwd in fasen tussen 1840 en 1870).

Het museum tracht een herkenbaar platform te bieden voor hedendaagse realistische en figuratieve kunst. Hoewel het museum ooit, in 1995, met niets is begonnen, is het al jaren een landelijk bekend en warm gewaardeerd museum, niet in de laatste plaats door zijn informele setting en menselijke maat.

Wat bijzonder is om te vermelden dat dit museum een initiatief is welke opgezet is door de zeer aardige en goede fijnschilder(zeer realistisch werkende schilder) Rob Møhlmann en zijn muze en vrouw Laura. In het museum kunt u ook 50 eigen werken van deze fijnschilder vinden, naast dat er ruim 400 andere schilderijen worden getoond per jaar en er ook kunst kan worden gekocht!

Contact:

 

Westersingel 102-104

9901 GK  APPINGEDAM

0596 682856

www.museummohlmann.nl

 

Museum Møhlmann