Informatie:

In Museum Wierdenland maakt u kennis met het wierdenlandschap en zijn lange bewoningsgeschiedenis

Vlakbij de stad Groningen ligt het oudste cultuurlandschap van Nederland, het Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Wegen kronkelen door het land en je kunt mijlenver om je heen kijken. Hier leefden vanaf de vroege IJzertijd mensen op wierden, kunstmatig opgeworpen woonheuvels. Het zijn de schatkamers van het noordelijk kustgebied.

Vervolg

In de vaste presentatie komen de thema’s Ezinge en Wierden aan bod. De wierde Ezinge is wereldberoemd door de opgravingen van Albert van Giffen tussen 1923 en 1934.

In museum Wierdenland is één van de meest spectaculaire vondsten uit de Groninger archeologie te zien: een dubbel paardengraf met hond. Het graf is afkomstig uit de 8e eeuw en gevonden in de wierde de Bouwerd, direct achter het museum gelegen. De geleerden vragen zich nog steeds af waarom dit graf 2 paarden en ook nog een hond bevat.

 

Contact:

Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge

0594 621524

www.wierdenland.nl

Openingstijden:

November tot en met maart 13.00 uur tot 17 uur

April tot en met oktober 11.00 uur tot 17 uur

1e Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

Naast de vaste opstelling zijn er regelmatig wisseltentoonstelllingen zoals in 2017 de expositie “Weelderige Wierde” met werk van Matthijs Röling. Het museum is kindvriendelijk en heeft een speciale kinderafdeling. Er worden regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd. Veel kinderen doen graag de speurtocht die beschikbaar is. Ook is er een Museumwinkel en Museumcafé.

 

Museum Wierdenland