Informatie:

Een prachtige groene boerderijtuin met tuinbeelden!

Midden in het het Groninger land

U vindt tussen Oosterwijtwerd en Eenum, op een eeuwenoude wierde de Gerichtshof. Een schitterende beeldentuin rondom een mooie woonboerderij van kunstenaars Anne-Miek Kaspers en Maarten Burggraaff.

Deze enorme boerderijtuin (8000 m2) telt maar liefst 47 verschillende boomsoorten, mooie royale grasvelden en veel prachtige borders. In de tuin treft u in het vroege voorjaar vele bloembollen en stinzenplanten.  In een aantal schaduw- en zonneborders treft u o.a. zeer bijzondere hortensia’s, clematissen, rozen, hosta’s, geraniums en grassen. Verder komt u er twee vijvers en een bamboe- en grassenheuvel tegen!

 

Contact:

Anne-Miek Kaspers & Maarten Burggraaff

Gerichtsweg 2

9913 TC  Eenum

www.steenbeeld.nl

De Gerichtshof is –  in 2017 – geopend tijdens de Tuinenmarathon van Het Tuinpad Op (24/25 juni), de Open Tuinendagen van Groei en Bloei (17/18 juni en 5/6 augustus) en tijdens de atelierroute op 2 en 3 september. Voor bezoek op afspraak, tussen 6 juni en 6 augustus: tel. 0596 572405  of  e-mail: mburggra@xs4all.nl

Maarten Burggraaff (Utrecht, 1947)

Maakt beelden van natuursteen, baksteen, brons en aluminiumcement, en soms in keramiek, hout of gips. Bijna alle beelden zijn gemaakt naar het menselijk lichaam of onderdelen ervan. In ieder geval daardoor geïnspireerd.

De Gerichtshof