Informatie:

De eerste en enige in Groningen

Natuurbegraafplaats Reiderwolde ligt in de gemeente Oldambt nabij Winschoten en de Blauwe Stad in natuurgebied Reiderwolde. Het heeft wandelpaden, picknickbanken en een uitkijktoren. Aan de voet van de toren is een openluchttheater, geschikt voor afscheidsceremonies.

Het nog jonge natuurgebied Reiderwolde bestaat uit 200ha nieuwe natuur met afwisselend bloemrijk grasland, ruig terrein, bos, moeras en water. Het maakt deel uit van de Ecologische Hoofd Structuur, een nationaal natuurnetwerk dat met verbindingszones alle natuurgebieden in Nederland en daarbuiten koppelt tot één groot natuurgebied waarin dieren zich makkelijk en veilig kunnen verplaatsen.

Een natuurbegraafplaats is een opengesteld natuurgebied met de tijdelijke functie van begraafplaats. Er wordt nieuwe natuur gecreëerd. Als de begraafplaats vol raakt, ligt in het bestemmingsplan vast dat het terrein 250 jaar na het uitgeven van de laatste grafakte onderhouden dient te worden als natuurgebied.

 

 

Contact:

Bezoekadres
Oostwolderweg 3a
9672 VB  Winschoten

Neem contact op met Trudy: 06 40997008.
Of neem contact op met Ab: 06 50406467

www.reiderwolde.nl

Duurzaam

Natuurbegraven is voor mensen die houden van de natuur en geven om het milieu. Zoals de mens deel uitmaakt van de kringloop van de natuur, is in het concept natuurbegraafplaats vervat hoe leven en dood onlosmakelijk verbonden zijn. De natuurbegraafplaats is voor iedereen ongeacht religieuze overtuiging. Bovendien is de begraafplaats duurzaam – de materialen en grafmarkeringen zijn milieuverantwoord en bevorderen de leefbaarheid van bos, natuur en landschap.

Een laatste rustplaats in de natuur, op een plek die bij u of uw dierbare past in een passend decor van de veranderende seizoenen. Iedereen die op een natuurlijke manier begraven wil worden is welkom, ongeacht levensbeschouwing of religie. En als de natuurbegraafplaats eens vol raakt, is het een natuurgebied wat voor iedereen toegankelijk blijft.

U bent van harte welkom voor een rondleiding.

Natuurbegraafplaats Reiderwolde