Informatie:

Proef hier de Groninger Poffert!

Halverwege de stad Groningen en het Lauwersmeer ligt het pittoreske dorpje Mensingeweer. Al van verre kondigt een prominent baken het dorp aan: molen Hollands Welvaart. Een fraaie, te bezichtigen koren- en pelmolen uit 1855, gelegen aan het Pieterpad bij vis- en vaarwater. Sinds 2016 weer in maalvaardige staat.

De molenaar is aanwezig om van alles over het imposante instrument te vertellen. Op de begane grond wacht de bezoeker een warm welkom in de koffie- en theeschenkerij. In het meer dan 10-jarige bestaan, geholpen door vele vrijwilligers, bouwden de Malle Molen meiden – gecertificeerde molengidsen! – een reputatie op van kwaliteit en gezelligheid. Ze verwennen hun gasten dan ook met de , inmiddels gerenommeerde, zelfgebakken appeltaart, Groninger poffert, allerlei ander lekkers en streekproducten. 

Contact:

Molenweg 10

Mensingeweer

www.molenmensingeweer.com

Op het terras onder de wieken is het aangenaam verpozen. Dichter bij de wieken, vanaf de stelling heeft men een groots uitzicht op het weidse Groninger Hogeland. Begin mei en augustus opent een expositie.  Voornamelijk uit de regio afkomstige kunstenaars tonen er hun werk. Theater en/of muziek maken van de openingen een feestje en omlijsten eveneens de diverse evenementen tijdens het seizoen.

Openingstijden: Van Pasen tot november, alle molen-, feest- en zondagen van 10.00 – 17.00 uur

 

In de Mallemolen