Informatie:

Een heus wijnparadijs in Groningen!

Pittoresk gelegen op de zuidwest helling van de Hondsrug op de Glimmer Esch vindt u het Wijngaard Domein De Pasa De Corinto. Via een eeuwen oud zandpad tussen Noordlaren en Glimmen kunt de wijngaard met de fiets of lekker wandelend bereiken. Werkelijk u ontdekt Frankrijk in Groningen! De serene rust, de prachtige wijnranken, de natuurlijke glooiingen in het landschap zullen u versteld doen staan. Het uitzicht boven aan de wijngaard is werkelijk fenomenaal!

De wijngaard

In 1999 werden er in totaal 820 wijnstokken aangeplant op ca. 1200 m2. De rassen welke verbouwd worden zijn o.a. Marechal Foch, Orion, Salomé, Sauvignier Gris en Muscaris en Regent.  Er worden juist nieuwe vroegrijpe druivenrassen gebruikt, zodat de druiven elk jaar rijp kunnen worden en ze goede wijn leveren.

 

Contact:

H. van Meekeren

Rijksweg 50

9731 AC  Groningen

050 5410665

www.wijnbouwgroningen.nl

De Wijnen zijn zeer exclusief

De maximale opbrengst van Wijngaard Domein De Pasa De Corinto ligt ongeveer tussen 800 en 1000 flessen op jaarbasis. Het Hof van Twente uit Bentelo maakt speciaal voor deze wijngaard de wijnen. De smaak van de heerlijk wijnen is vol, fruitig en iets kruidig. Deze wijn ligt heerlijk in de mond en blijft vervolgens zacht hangen. Wilt u deze speciale Groninger wijn bestellen informeer naar de mogelijkheden op telefoonnummer: 050 5410665

Voorproefje

 

Wijngaard Domein de Pasa de Corinto