Informatie:

Bewonder Noord Nederland vanuit de lucht!

Zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 vertrekt de Koninklijke DC-3 Dakota vanaf Groningen Airport Eelde voor bijzondere rondvluchten van 30 of 75 minuten over Groningen en omgeving, Burchten en de Waddeneilanden

Beleef De Dakota Experience

Voor vertrek lopen de passagiers rond het vliegtuig en vertelt de piloot het levensverhaal van de ‘Prinses Amalia’.  Onze Koninklijke PBA heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bevrijding van Nederland tijdens WOII. Daarna werd DC-3 het eerste officiële regeringsvliegtuig van Nederland. Verder hoor je onder andere hoe hoogteroeren werken en hoeveel paardenkrachten de zuigermotoren leveren. Vragen staat vrij tijdens deze Dakota Experience.

Naast rondvluchten over Groningen, Groningse dorpen en de Waddeneilanden is er nu ook een speciale burchtenrondvlucht of borgen zoals die in Groningen genoemd worden. Dit zijn fraaie buitenverblijven van jonkers uit de vorige eeuwen. Sommigen, zoals de Fraeylemaborg bij Slochteren, zijn al in de middeleeuwen gesticht.

 

Contact:

Emoeweg 26A

8218 PC Lelystad Airport

Office

06 23921818

Reserveringen

06 22954654

www.dutchdakota.nl

Ga voor deze unieke ervaring mee terug in de tijd, geniet van het uitzicht en beleef het vliegen van weleer!

Aan boord tref je nog een Logboek magazine in de stoelzak en na de vlucht ontvangt iedereen een certificaat. Deze historische Dakota vliegt op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 meter) zodat je door de grote ramen prima uitzicht hebt. Het magazine mag je als aandenken mee naar huis nemen.

DDA CLASSIC AIRLINES

Eelde Airport