Informatie:

Ontdek de Noordelijke Provincies: Drenthe, Groningen en Friesland met de Deux Chevaux Tour Du Nord!

U wordt verwacht om 9.30 uur in Balkbrug. U ontvangt daar een introductie over uw Deux Cheveaux van die dag en gaat met een rijke biologische picknickmand en routekaart om 10.00 uur van start.

Na ongeveer 2 uur rijden is er een koffiestop gepland bij het beste café van Drenthe: Hofsteenge in het mooie Grolloo. U kunt ook daar het Cuby museum bezoeken. Vervolgens gaat u verder richting Assen, naar het Balloërveld (bekend van de prachtige heide en de herders met hun schaapskudde) en gaat u door, langs Anloo en Zuidlaren richting Haren en Groningen (Rondje langs de oude haven, Diepenring en natuurlijk de Martinitoren).

Daarna rijdt u verder het Ommeland van Groningen binnen en gaat u langs de oude waterwegen naar Appingedam ( hangende keukens). U vervolgt uw route op de kaart richting Loppersum (aardbevingsgebied Groningen), Uithuizen en Noordpolderzijl (koffie en kijkje bij haven en Waddenzee). In Pieterburen moet je natuurlijk even geweest zijn om te kijken bij de zeehondjes, Groninger Mosterd te halen en even rond te snuffelen in een van de biologische winkeltjes). Vervolgens gaat de rit naar het Lauwersmeergebied, waar u een B&B kunt reserveren voor de overnachting. Logement Het Doosje  &  BnB Binneninn

 

 

Contact:

 

Paul Hornis
06 43231357

Na een voortreffelijk ontbijt start u rond 10:00 uur de eend U rijdt via Kollum (kaas) naar Dokkum (eigen tegel laten glazuren?) Na een mooie stadswandeling gaat u richting Peasens en Moddergat voor een stukje unieke historie over de Walvisvaarders. Ook is een bezoekje aan het plaatselijke café speciaal vanwege het klokken servies dat hier gebruikt wordt voor de koffie. (Scheepsbouw van replica?)

Opkomende vloed in de WaddenZee21 augustus 2017©. Jeanette Horst

Posted by Jeanette Horst on Monday, August 21, 2017

De tocht gaat verder naar Zoutkamp waar de haven bezichtigt kan worden en het museum over de scheepvaart een mooi beeld geeft van vervlogen tijden. Kijk ook even naar de schepen van de Bruine Vloot bij de sluis.

Hierna kunt u genieten van het Groninger en Drentse platteland. U rijdt via Noorhorn (lunch?) Rolde en Een naar Veenhuizen. Hier kunt u het Gevangenismuseum bezoeken en een speciaal biertje scoren voor thuis van Maallust uit Veenhuizen. Door dit bosbouw en veengebied rijdt u langs de Drentse Hoofdvaart via Smilde en Diever (diner aan de sluis?) naar Meppel rijdt u dwars door het Reestdal terug naar De Maat in Balkbrug, waar u tegen 19.30 uur terug bent om de sleutels van uw 2CV6 weer in te leveren. Wilt u overnachten in Balkbrug klik HIER

eendjehuren.nl

Hofsteenge Grolloo

Zeehondencentrum Pieterburen

Logement Het Doosje

Hangende keukens Appingedam

Binneninn Bed and Breakfast

Paesens-Moddergat

Zoutkamp

Martinitoren Groningen

Maallust Veenhuizen