Informatie:

Het huisje “Fladderak”

Dit sfeervolle huisje dateert uit 1906 en is gelegen naast ons andere vakantiehuisje Pierewaai op nummer 9. In de tweede helft van 2014 waren we in de gelegenheid om dit huisje erbij te kopen. We hebben enkele aanpassingen gedaan, met behoud van authentieke elementen maar wel met het comfort van tegenwoordig, en het huisje gezellig ingericht. Sinds november 2014 is het klaar en zijn we gestart met de verhuur van huisje Fladderak.

In onze zoektocht naar ook een toepasselijke naam voor dit huisje hebben we gekozen voor de naam Fladderak. Dit is namelijk een typisch Gronings drankje van de firma Hooghoudt uit Groningen en in combinatie met de naam Pierewaai (dat is een heerlijk winterdrankje dat o.a. als ingrediënt Fladderak heeft, klik hier voor het recept Pierewaai ).

Indeling:

Begane grond: sfeervolle, knusse woonkamer met balkenplafond met spotjes en markiezen aan de buitengevel met uitzicht op de monumentale pastorie met slingertuin.

%image_alt%

Grote luxe keuken met koelkast en diepvriesvak, oven, vaatwasser, koffiezetapparaat, waterkoker), ruime hal, badkamer met ligbad en aparte douche en toilet. Slaapkamer met 2-persoons bed (160×200 cm) en bijpassende ruime kledingkast. Bijkeuken. Tevens een schuurtje voor de fietsen.
Verdieping: vaste trap naar de 2-persoons slaapkamer voorzien van twee 1-persoons seniorenbedden (90×200 cm), die desgewenst los of aan elkaar geplaatst kunnen worden.

Op het zonnige terras van huisje Fladderak is het heerlijk toeven en geniet u van de rust van Groningen. Natuurlijk zijn er tuinstoelen en een parasol aanwezig. Op hele warme dagen kunt u tevens kiezen voor het terras aan de voorkant van huisje Fladderak. Hier is het heerlijk koel en heeft u een prachtig uitzicht op de pastorie en de historische kerk.

Contact:

Anita en André Hateboer

Kerksingel 11
9682 PD Oostwold

0597 332121

06 42546415 (Anita)

06 55805707 (André)

www.vakantiewoningblauwestad.nl

“Pierewaai”

Dit huisje dateert uit 1925 en is gelegen naast ons andere vakantiehuisje Fladderak op nummer 11. In vroegere tijden deed het dienst als dranklokaal met een zachte vergunning. In 2009/2010 hebben wij, met behoud van authentieke elementen maar met het comfort van tegenwoordig, het huisje gerenoveerd en sinds Hemelvaart 2010 bieden wij huisje Pierewaai aan als vakantiewoning.

In onze zoektocht naar een toepasselijke naam voor ons huisje speurden we via Google naar een typisch Gronings drankje en kwamen uit op het winterse drankje Pierewaai (klik hier voor het recept) dat o.a. gemaakt wordt van het jeneverachtige drankje Fladderak van de firma Hooghoudt uit Groningen. Pierewaai vonden we een toepasselijke naam voor ons huisje en sindsdien prijkt het mooie houten naambord “Pierewaai” op de gevel van nummer 9.

Indeling:

Begane grond: sfeervolle, zonnige woonkamer met balkenplafond en romantische markiezen aan de buitengevel. Open keuken (koelkast met diepvriesvak, oven, vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat, Senseo-apparaat, waterkoker), hal, badkamer met aparte douche en badkamermeubel, toilet. Tweepersoons slaapkamer met 2-persoons bed (160×210 cm).
Schuurtje met oplaadpunt voor elektrische fietsen.
Verdieping: 2-persoons slaapkamer met twee 1-persoons seniorenbedden (90×200 cm), die desgewenst los of aan elkaar geplaatst kunnen worden.

De omgeving

Onze prachtige omgeving biedt voor elk wat wils. In het Oldambt vindt u schitterende natuurgebieden, rust, ruimte, ontspanning, recreatie, kunst, cultuur, watersport, golf etc.

%image_alt%

%image_alt%

%image_alt%

%image_alt%

Vakantiehuisje ||Fladderak||