Informatie:

Vilt zelf een vacht van wol!

Vloerkleed of tuinkussen
Wil je ook zo’n prachtig wild design kleed voor je openhaard of in je tuinstoel? In één dag leer je de basistechniek van het vachtvilten. We gebruiken een afgeschoren schapenvacht die we d.m.v. wrijving, water en zeep aan elkaar vilten. Zo blijven de prachtige lokken en krullen in tact. Vilten is een ambachtelijk proces, diervriendelijk en ecologisch. De schapen lopen nog heerlijk op de heide rond en leveren volgend jaar weer een vacht.

Resultaat
Aan het einde van de dag ga je naar huis met een prachtig handgemaakt kleed (ongeveer 1.20×80 cm) dat nog wel een wasbeurtje kan gebruiken. Zo’n puur kleed staat heel mooi in een landelijk of juist industrieel interieur. Huisdieren eigenen zich de heerlijk warme vacht onmiddellijk toe… hou daar wel rekening mee…

 

Contact:

Annemieke van den Berg van Saparoea

Helmerdijk 27

9765 JB  Paterswolde

06 23116234

Atelier gevestigd in de voormalig basisschool De Rieshoek
Zuidlaarderweg 63
Noordlaren
Bij bezoek graag afspraak maken 06 23116234

www.mooimiek.nl

Wanneer
De workshops worden buiten uitgevoerd en worden daarom van april tm oktober gegeven. De groepen zijn klein, zodat er veel tijd is voor individuele werkstukken. In Eelderwolde en Noordlaren heeft Mooimiek vaste  locaties waar de vachten vervilt worden. Daarbij wordt er ook goed aan de inwendige mens gedacht. Heb je zelf een groepje, dan prikken we een dag. Of sluit je liever aan, kijk in de agenda voor een datum. LINK naar de agenda!

www.mooimiek.nl