Beleef met De Vuurmeester het Oorspronkelijk Koken in het mooie Drenthe!

Oorspronkelijk koken is het koken zoals het in het verleden gebeurde, op open vuur. Hierbij maken we gebruik van gietijzeren pannen, Dutch Ovens genaamd, en alle andere mogelijkheden die koken op open vuur ons biedt.  

Leuk als teambuilding activiteit of samen met familie en vrienden

Oorspronkelijk koken is ook ambachtelijk koken… vers en zoveel mogelijk in het seizoen. Hier geeft De Vuurmeester invulling aan door middel van het persoonlijk lidmaatschap van de prestigieuze vereniging Euro-toques Nederland. 

Deze vereniging, opgericht door de drie sterren chef Paul Bocuse, heeft zich ten doel gesteld een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de “Code van Eer” mochten lid worden van Euro-Toques. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoengebonden producten.

Ga nu zelf aan de slag met deze, fantastische leuke en stoere, manier van koken

Onder leiding van Vuurmeester Christian leer je de basisbeginselen van het oorspronkelijk koken en maken we verschillende gerechten die uiteraard allemaal geproefd mogen worden. Als kok in een Forensisch Psychiatrisch Centrum is Christian leermeester voor de keuken, oud-wereldkampioen Snert koken en won hij samen met zijn team in 2018 de titel “Beste Culinaire BBQ team van Nederland 2018”. 

 

Christian Boomker

06 21506871

www.devuurmeester.nl

De workshop Oorspronkelijk Koken wordt gegeven op een vaste locatie in Drenthe, maar kan ook op een locatie naar uw keuze zoals een camping of bij u thuis. En is het jaar door buiten mogelijk!

De workshop duurt ongeveer vier uur en na afloop ontvangt u de gemaakte recepten als Pdf-bestand in uw mail. Er is ruimte voor minimaal 4 tot maximaal 10 personen per workshop (in goed overleg is eventueel meer personen mogelijk).

Lijkt het je leuk om eens op deze manier aan de slag te gaan? Op de website vindt u meer informatie, tips, trucs en recepten.

Blijven overnachten in de natuur

Landgoed Mariahoeve heeft een prachtig eigen bos van maar liefst 20 hectare en 1 hectare meer. Je kunt er voor kiezen om naast de workshop ook te blijven overnachten met je groep in dit mooie bos. Je kunt je eigen tent meenemen, een mooie boslounge of een geweldige yurt huren!

 

Landgoed Mariahoeve